Volledig scherm
Hulphond Meester Doedel. © Anouk Wierema Kosters

Meester Doedel, Biscuit en Charlie uit Enschede kwispelend geslaagd

ENSCHEDE - Meester Doedel, Biscuit en Charlie hebben iets te vieren. De drie schoolhulphonden uit Enschede slaagden met vlag en wimpel voor hun autismebegeleidingsdiploma’s tijdens de examens van Stichting Saac in Heusden. 

Examendag

De examendag van Stichting Saac was zaterdag op Camping De Peelpoort in Heusden. Tijdens de dag legden de honden passend bij hun leeftijd verschillende examens af. Tijdens de examens moesten ze onder andere luisteren naar (basis)commando’s en aantonen dat ze beschikken over voldoende concentratie. De examens zijn een belangrijk onderdeel in de opleiding tot ‘volleerd’ autismebegeleidingshond. 

Ondersteuning

De drie jonge honden worden ingezet op drie Enschedese basisscholen. Ze kunnen niet alleen leerlingen met autisme van dienst zijn, maar ook docenten en andere kinderen ondersteunen. De jonge honden bieden op den duur ondersteuning aan uiteenlopende situaties, van autisme tot een lastige thuissituatie of concentratieproblemen. 

Drie honden

Labradoodle Meester Doedel van basisschool De Ouverture behaalde zijn puppyexamen én het diploma A. Meester Doedel is vier maanden oud en ‘werkt’ sinds dit schooljaar op de reguliere school in Glanerbrug. De twee-jarige Franse waterhond Charlie van het praktijkonderwijs van Bonhoeffer slaagde voor examen C. Biscuit van speciaal basisonderwijs De Spinaker behaalde het A-examen. Biscuit is bijna 9 maanden. 

Volledig scherm
Schoolhulphonden Charlie, Biscuit en Meester Doedel. © Anouk Wierema Kosters

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.