Megaletters Universiteit Twente veranderen in chocola

VideoEen grap namens Zwarte Piet? Studentenstunt? De megaletters 'Universiteit Twente' in Enschede zijn de afgelopen nacht veranderd in chocoladeletters.

Het is een wat gek gezicht deze dinsdagmorgen langs de Hengelosestraat: de complete reeks letters University of Twente - 18 in totaal - is veranderd in reusachtige chocoladeletters. Maandagavond begon een bedrijf uit Vriezenveen aan de ludieke klus. Grote doeken met afdrukken van de chocoladeletters - in driekleur melk, puur en wit - werden op verzoek van de UT zelf over de bestaande letters gehangen.

Tradities

Volledig scherm
© UT
Quote

Studenten leven hier toch vaak in een bubbel

UT-woordvoerder Jochem Vreeman

De Universiteit Twente wil zo zijn internationale community wijzen op de Hollandse traditie van het sinterklaasfeest. „Studenten leven hier toch vaak in een bubbel", vertelt woordvoerder Jochem Vreeman.

„Ze krijgen niet altijd mee wat er zich buiten de poorten afspeelt. Op deze manier willen we zeker onze internationale studenten kennis laten maken met de oer-Hollandse cultuur en normen en waarden." Gehoopt wordt dat studenten selfies op sociale media plaatsen, zodat de ludieke actie internationaal onder de aandacht komt.

Nieuwe site

Op 5 december worden er gratis chocoladeletters uitgedeeld op de campus. Daarnaast lanceert de Universiteit op die dag een nieuwe site, waarop uitleg gegeven wordt over Nederlandse tradities en cultuur. Zo valt te lezen dat “Saint Nicholas has evolved over the centuries from a patron saint of the children to a folkloric friend.” Over de Zwarte Piet-discussie laat de Universiteit zich niet uit. „Daar mengen wij ons niet in.”

Volledig scherm
Afgelopen nacht werd er hard gewerkt om alle letters te voorzien van een chocolade-hoesje © Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
Zo ziet de UT er normaal uit © Ivo Kruger
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
De letters langs de weg kregen in de nacht van maandag op dinsdag een chocolade-hoes © Annina Romita

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.