Volledig scherm
PREMIUM
© LIFE/Gemeente Enschede

Megaproject uit de startblokken: complete make-over voor Enschede

ENSCHEDE - In juni gaat de eerste schop de grond in voor het omvangrijke project Kop van de Boulevard. De eerste fase begint op en rond de rotonde Haaksbergerstraat. Het verkeer heeft zeker een jaar met omleidingen te maken.

Voor het megaproject Kop van de Boulevard, kortweg De Kop, wordt de totale omgeving van de rotonde Haaksbergerstraat aangepakt. Het gaat dan om zaken als straten, leidingen, kabels, waterberging en aanplant van veel bomen. „Het moet een mooi opgemaakt, gespreid bedje worden”, zegt wethouder Jeroen Diepemaat over het beoogde resultaat. 

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.