Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Meisjes uit Enschede op rooftocht na zien van Netflix-serie

ENSCHEDE - Je koopt een grote magneet op internet, stopt wat goederen in je tas en probeert ermee de winkel uit de komen. In een serie op Netflix werkt het en gaan de winkelpoortjes niet af, maar twee jonge meiden liepen tegen de lamp in Enschede. Zij werden wel betrapt en zijn opgepakt. 

Hoogstwaarschijnlijk heeft de politie het over de populaire Netflix-serie Trinkets. Hierin gaan drie tienermeisjes op rooftocht en plegen ze verschillende winkeldiefstallen. “De meiden waren samen aan het ‘bingewatchen’ en zagen in een Netflix serie dat de alarmpoortjes niet af zouden gaan als je een sterke magneet bij je zou hebben”, schrijft de politie op Facebook. 

De meiden in Enschede gingen samen met de magneet op rooftocht, maar liepen alsnog tegen de lamp toen de detectiepoortjes afgingen. Binnenkort mogen zij zich voor de rechter verantwoorden voor hun diefstal in vereniging. “Het is voor sommige mensen misschien erg schrikken, maar niet alles wat je op Netflix ziet is waar”, besluit de politie. 

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media
  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.