Volledig scherm
© ANP

Menzis sluit 2017 positief af, ruim 38.000 nieuwe klanten

ENSCHEDE - Zorgverzekeraar Menzis in Enschede heeft het jaar 2017 afgesloten met een positief resultaat van 45 miljoen euro. De zorgverzekeraar boekte een omzet van 6.141 miljoen euro. Dat blijkt uit het dinsdagochtend gepubliceerde jaarverslag.

Volgens financieel directeur Frank Janssen is dat positieve saldo vooral te danken aan meevallende zorgkosten uit voorgaande jaren. Janssen plaatst ook een kanttekening bij de cijfers: „Ondanks dat we een positief resultaat behalen, zien we de druk op de zorgkosten verder toenemen.”

Premie

Menzis heeft de premie voor 2018 gelijk weten te houden door 69 miljoen euro uit haar reserves te putten, goed voor 41 euro per betalende verzekerde. Het klantenbestand van de Enschedese zorgverzekeraar groeide in 2017 met ruim 38.000 klanten. Zij bleven de zorgverzekeraar, meer dan voorgaande jaren, trouw.

Om de zorgkosten ook de komende jaren te drukken, wil Menzis meerjarencontracten sluiten met zorgaanbieders. Ook wil de zorgverzekeraar zich meer gaan richten op preventiemaatregelen door middel van onder meer eHealth, dat is de zogenoemde 'zorg via internet'.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.