De hbs van Enschede was de eerste van Nederland. De textielbaronnen hadden een lijntje met Thorbecke, vandaar. Er werd direct een imposant gebouw neergezet.
Volledig scherm
PREMIUM
De hbs van Enschede was de eerste van Nederland. De textielbaronnen hadden een lijntje met Thorbecke, vandaar. Er werd direct een imposant gebouw neergezet. © Marco Krijnsen

Met eerste hbs van Nederland haalden Twentse ondernemers in Enschede de nieuwe tijd binnen

ENSCHEDE - De eerste middelbare school van ons land stond in Enschede. Een groep Twentse ondernemers opende in 1864 een hogere burgerschool (hbs). Mede dankzij een handig een-tweetje tussen textielfabrikant Van Heek en de liberale voorman Thorbecke.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.