Enorme rij voor bioscoop Kinepolis in Enschede voor de Twentse premiere van De Beentjes van Sint Hildegard
Volledig scherm
Enorme rij voor bioscoop Kinepolis in Enschede voor de Twentse premiere van De Beentjes van Sint Hildegard © Angelique Kunst

Met honderden in de rij voor Twentse première Beentjes van Sint Hildegard

ENSCHEDE - De Twentse première van De Beentjes van Sint Hildegard trekt woensdagavond honderden bezoekers naar bioscoop Kinepolis in Enschede. Er staat een enorme rij voor de ingang.

Onder toeziend oog van de hoofdrolspelers maakt het Twentse publiek vanavond voor het eerst kennis met de speelfilm van regisseur Johan Nijenhuis. De film wordt in zeven zalen tegelijk vertoond. De kaartjes waren maanden geleden al uitverkocht.

Herman Finkers naar Almelo

De komende dagen zitten de zalen van de Twentse bioscopen en filmhuizen ook vol als ze de nieuwe Twentse film vertonen. Er was een ware stormloop op kaartjes. Zo hebben de bioscopen in Hengelo en Almelo tot aan zondag al honderden reserveringen per dag. Zondag komt Herman Finkers voor de vertoning van de film naar ‘zijn’ Almelo. Die voorstelling is uitverkocht. 

Nederlandse ondertiteling

De Beentjes van Sint Hildegard ging maandagavond in première in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. Het is de eerste Twentstalige film die Nederlands ondertiteld wordt en landelijk te zien is.

Twentse hoofdrolspelers

Er is gefilmd op locaties in onder meer Enschede, Oldenzaal, Lonneker, Langeveen en Manderveen. De cast van De Beentjes van Sint-Hildegard bestaat op één na uit (oud-) Twentenaren. Hoofdrolspelers zijn Herman Finkers en Johanna ter Steege. Verder spelen mee SBS6-presentatrice Leonie ter Braak uit Buurse en Aniek Stokkers  uit Haaksbergen. Zij spelen de dochters van Finkers. Annie Beumers (92) uit Lonneker en Jan Roerink (76) uit Enschede spelen opa en oma. Stef Assen (Weerselo) en RTL-presentatrice Daphne Bunskoek (Almelo) zijn de andere Tukkers met grotere rollen. De enige ‘buitenlander’ is Ferdi Stofmeel (Lelystad), de schoonzoon van Finkers en Ter Steege.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.