Volledig scherm
Mekkelholt nieuwbouw Enschede © De Woonplaats

Metamorfose Fazantplein in Enschede begonnen

ENSCHEDE - De metamorfose naar een nieuw Fazantplein is ingezet. Over twee jaar moet de rommel zijn opgeruimd zodat Enschedeërs er mooi kunnen wonen. 

Begin 2019 moet begonnen worden met de bouw van 76 appartementen en negen eengezinswoningen. Ze moeten eind 2020 opgeleverd zijn. De appartementen voor de sociale huur komen in drie woongebouwen; twee blokken aan de ene kant van de Fazantstraat en een blok er tegenover. De eengezinswoningen komen op het braakliggende terrein achter een van de huidige complexen.

Voorgeschiedenis

De metamorfose van het Fazantplein kent een lange voorgeschiedenis. In tegenstelling tot Mekkelholt is eerder flink geïnvesteerd in de omliggende wijken Roombeek en Deppenbroek. Op het Fazantplein kwamen veel winkels leeg te staan doordat ondernemers verhuisden naar Op de Brouwerij in Roombeek en het eveneens nabijgelegen winkelcentrum Deppenbroek.
Lees verder onder de foto..

Volledig scherm
Mekkelholt nieuwbouw Enschede © De Woonplaats

Herinrichting

Omwonenden zijn door gemeente en corporatie De Woonplaats betrokken bij de plannen voor het nieuwe Fazantplein. Het gebied gaat behoorlijk op de schop. Met de herinrichting van het plein wordt in principe pas begonnen als De Woonplaats klaar is met de ontwikkeling aan de Fazantstraat.

Het Fazantplein krijgt een veel groenere uitstraling en auto's nemen er een minder dominante positie in. Het plein moet in de eerste plaats een verblijfsgebied voor omwonenden worden. Verder wordt de speeltuin een kwartslag gedraaid, zodat er een betere aansluiting is met het plein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.