Volledig scherm
Een auto kwam in botsing met een scooter © Tubantia

Meteen twee ongelukken na opening ‘nieuwe’ Raiffeisenstraat in Enschede

VideoENSCHEDE - De Raiffeisenstraat is sinds deze vrijdag weer open voor het verkeer. Door de gewijzigde voorrangssituatie waren er meteen twee ongelukken.  De straat onderging een ingrijpende reconstructie. 

Niet alle verkeersdeelnemers die over de Hengelosestraat in de richting van de oude brandweerkazerne rijden, beseffen dat de voorrangssituatie op de  kruising met de Raiffeisenstraat is gewijzigd. Verkeer dat uit de Reiffeisenstraat komt heeft nu voorrang, waar het voorheen achter ‘haaientanden’ moest wachten. 

Die gewijzigde situatie leidde meteen tot twee ongelukken. Twee auto’s botsten op het kruispunt op elkaar en een scooterrijder, die uit de Reiffeisenstraat kwam, kreeg in de namiddag geen voorrang van een automobilist die de kruising via de Hengelosestraat naderde. Van persoonlijk letsel was ook bij deze aanrijding geen sprake.

 Het vrijliggende tweebaansfietspad dat langs de straat ligt, is voor fietsers weer een schakel in de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal. De Raiffeisenstraat heeft een zogeheten groene ‘ovatonde’ - een ovale rotonde - gekregen. 

Bekijk hieronder de nieuwe situatie:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.