Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie

Milieubeweging: ‘Na Enschede mag justitie de bandenindustrie op matje roepen’

ENSCHEDE - Milieu-organisaties gaan ervan uit dat het Openbaar Ministerie na de gebruikers van kunstgras met rubberkorrels de producenten en verwerkers van autobanden aanpakt. Dat zegt voorzitter Robbert van Duin van Recycling Netwerk, een krachtenbundeling van die organisaties.

 1. Provincie waarschuwt, bestrijding eikenprocessierups met fixeermiddelen kan gevaarlijk zijn: ‘Het is wachten op ongelukken’
  PREMIUM

  Provincie waarschuwt, bestrij­ding eikenpro­ces­sie­rups met fixeermid­de­len kan gevaarlijk zijn: ‘Het is wachten op ongelukken’

  ZWOLLE/OLDENZAAL - „Het is wachten op de eerste ongelukken.” De boodschap van de provincie Overijssel is duidelijk: het gebruik van fixeermiddelen om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan, kan gevaarlijk zijn. Vooral het veelal ontbreken van een goede gebruiksaanwijzing en beschermende kleding, zorgt ervoor dat het bestrijden van de jeukrups niet zonder risico’s is.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.