Gerben Abbink, Rianne Hottinga en hun zoontje Benjamin gaan op wereldreis met hun Landrover en een zeilboot.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerben Abbink, Rianne Hottinga en hun zoontje Benjamin gaan op wereldreis met hun Landrover en een zeilboot. © Emiel Muijderman

Miljonair, failliet, in depressie, weer opgekrabbeld en nu op wereldreis: Gerben Abbink uit Boekelo doet het

BOEKELO - Hij was naar eigen zeggen op zeker moment miljonair, raakte door een faillissement alles kwijt, belandde in een diepe depressie en krabbelde weer op. „Er zullen door deze crisis veel ondernemers failliet gaan, maar er is altijd toekomst”, zegt Gerben Abbink (40) uit Boekelo. Zelf gaat hij nu op wereldreis.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

De coronacrisis kan hen er niet van weerhouden aan een zeilreis rond de wereld te beginnen. Althans, als ze hun zeiljacht ‘Perfect Sense’ in de haven van Bodrum in Turkije weten te bereiken. Door de lucht lukt dat voorlopig niet. Dan maar over land! Ze kochten recent een twintig jaar oude Landrover Defender. Met die witgespoten fourwheeldrive willen Gerben Abbink (40) en zijn vriendin Rianne Hottinga (34) met hun zoontje Benjamin (1) over land Turkije zien te bereiken. Onderweg zijn er nog heel wat hobbels te nemen – zo is de Turks-Griekse grens gesloten – maar zelf maken ze zich er niet al te druk om. „Iedereen wil in deze crisis naar huis en die boot is ons huis”, zegt Gerben Abbink. „Rianne heeft haar huis in Amsterdam verkocht en we wonen nu tijdelijk in een zomerhuisje in Holten, maar de boot is ons echte thuis.”

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.