Huurflats van Domijn aan de Beneluxlaan.
Volledig scherm
Huurflats van Domijn aan de Beneluxlaan. © Frans Nikkels

Minimale huurverhoging bij Enschedese woningcorporatie Domijn

ENSCHEDE - De meeste huurders van woningcorporatie Domijn krijgen dit jaar te maken met een huurverhoging van 1,6 procent, gelijk aan het inflatiepercentage. Domijn houdt de stijging beperkt 'om woningen betaalbaar te houden voor mensen met een laag inkomen'. "We horen steeds vaker dat huurders echt de eindjes aan elkaar moeten knopen om elke maand weer rond te komen, met de almaar stijgende lasten", aldus Wilma van Ingen, directeur-bestuurder.

Het gaat daarbij om 97 procent van de huurders. Zij hebben een inkomen onder de sociale huurgrens (42.436 euro). De overige 3 procent woont in een sociale huurwoning van Domijn maar verdient meer dan 42.436 euro. Zij kunnen in principe een duurdere woning betalen en houden dus een goedkope huurwoning 'bezet', het zogenaamde scheefwonen. Zij krijgen de maximale huurverhoging van 5,6 procent.

Uitzondering hierop is een kleine groep huurders met een hoger inkomen die ook een hogere huurprijs betaalt. Deze groep valt volgens Domijn tussen wal en schip: ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een huurwoning in de vrije sector of een koopwoning. Zij worden ontzien met een huurverhoging van 1,6 procent. Alle huurders van Domijn krijgen vóór 1 mei een brief waarin staat welke huur zij gaan betalen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.