Volledig scherm
Huurflats van Domijn aan de Beneluxlaan. © Frans Nikkels

Minimale huurverhoging bij Enschedese woningcorporatie Domijn

ENSCHEDE - De meeste huurders van woningcorporatie Domijn krijgen dit jaar te maken met een huurverhoging van 1,6 procent, gelijk aan het inflatiepercentage. Domijn houdt de stijging beperkt 'om woningen betaalbaar te houden voor mensen met een laag inkomen'. "We horen steeds vaker dat huurders echt de eindjes aan elkaar moeten knopen om elke maand weer rond te komen, met de almaar stijgende lasten", aldus Wilma van Ingen, directeur-bestuurder.

Het gaat daarbij om 97 procent van de huurders. Zij hebben een inkomen onder de sociale huurgrens (42.436 euro). De overige 3 procent woont in een sociale huurwoning van Domijn maar verdient meer dan 42.436 euro. Zij kunnen in principe een duurdere woning betalen en houden dus een goedkope huurwoning 'bezet', het zogenaamde scheefwonen. Zij krijgen de maximale huurverhoging van 5,6 procent.

Uitzondering hierop is een kleine groep huurders met een hoger inkomen die ook een hogere huurprijs betaalt. Deze groep valt volgens Domijn tussen wal en schip: ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een huurwoning in de vrije sector of een koopwoning. Zij worden ontzien met een huurverhoging van 1,6 procent. Alle huurders van Domijn krijgen vóór 1 mei een brief waarin staat welke huur zij gaan betalen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.