Volledig scherm
Lotte van der Zee. © Emiel Muijderman

Model Lotte van der Zee uit Enschede in coma na hartstilstand

ENSCHEDE - Het Enschedese model Lotte van der Zee (20) ligt al twee dagen in coma na een hartstilstand tijdens een vakantie in Oostenrijk. Dat delen haar ouders mee in een emotioneel bericht op de Instagram-pagina van Lotte. Van der Zee wordt onder intensieve supervisie door artsen in een ziekenhuis in kunstmatige slaap gehouden.

Lotte kreeg de hartstilstand twee dagen geleden, tijdens een vakantie met haar familie in het Oostenrijkse Westendorf. Volgens haar ouders begon ze zich in de loop van de middag onwel te voelen: “Een gevoel dat al snel escaleerde in een plotselinge hartstilstand.”

Van der Zee is daarna direct naar het meest nabije ziekenhuis gebracht, waar het 20-jarige model in coma wordt gehouden. Artsen monitoren haar toestand. De ernst van haar situatie is nog onduidelijk.

Liefdevolle woorden

“Bij voorbaat dank voor de liefdevolle woorden over onze dochter”, schrijven vader Bert en moeder Eugeniek op Instagram. “We zijn dankbaar voor de steun van iedereen en danken jullie uit de grond van ons hart voor jullie liefde en positiviteit in deze tijden waarin zij dit het meeste nodig heeft.” De ouders vragen iedereen respect te hebben voor de privacy van het gezin en verwijzen door naar Lotte's management.

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld tijdens een wedstrijd in Guatemala. Een jaar eerder werd ze Miss Teen of the Netherlands.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.