Volledig scherm
PREMIUM
© MST

Moderne tamagotchi-variant uit Enschede helpt oma de juiste pillen te slikken

ENSCHEDE - Oma moet tamagotchi in leven houden met de juiste pillen. Geeft ze de verkeerde, dan wordt tamagotchi verdrietig en voelt oma zich zelf ook niet zo lekker. 

Een tamagotchi-achtige app, wiens welbevinden een afspiegeling is van de patiënt die ervoor zorgt. Dat is, heel kort door de bocht, het winnende idee van de tweejaarlijkse Create Tomorrow-wedstrijd die onlangs voor de achtste keer werd gehouden op de UT. Achtduizend studenten kregen een maatschappelijk vraagstuk voorgelegd, of een opdracht uit het bedrijfsleven, en werkten een dag lang aan een oplossing.  

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.