Ambtenaar Jeroen ter Bekke over (kritiek op) het parkeerbeleid van de Gemeente Enschede. „Over het algemeen stellen we vast dat de binnenstad, los van de wegwerkzaamheden, normaal goed bereikbaar is en voldoende parkeerplekken heeft.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ambtenaar Jeroen ter Bekke over (kritiek op) het parkeerbeleid van de Gemeente Enschede. „Over het algemeen stellen we vast dat de binnenstad, los van de wegwerkzaamheden, normaal goed bereikbaar is en voldoende parkeerplekken heeft.” © Annina Romita

Moeilijke puzzel voor Enschede: wie parkeert waar en tegen welke kosten?

ENSCHEDE - Parkeren en vooral de tarieven houden de gemoederen in de stad bezig. Er is een nieuwe parkeervisie in de maak. Die moet antwoord geven op vragen als wie parkeert waar en tegen welke kosten? „Daarover kan iedereen meepraten”, zegt Jeroen ter Bekke, bedrijfsleider Parkeerbedrijf Enschede. 

Jeroen ter Bekke wil direct een misverstand wegnemen. „Parkeren is géén melkkoe voor de gemeente. Zeker niet. De opbrengsten van de gemeentelijke parkeergarages en andere parkeervoorzieningen zijn momenteel wel voldoende om gelijk te draaien.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.