Volledig scherm
© FRANS NIKKELS

Mogelijk toch wildtunnel onder N737 langs Twente Airport

ENSCHEDE - Er komt mogelijk toch een wildtunnel onder de N737 tussen Hof Espelo en Twente Airport. De weg wordt op dit moment volledig aangepakt. In eerdere plannen werd gesproken over de wildtunnel, maar in de definitieve uitvoering komt die niet terug.

Forum voor Democratie kwam daarom woensdagavond met een motie, waarin de partij de provincie oproept toch een oplossing te zoeken voor wild in het gebied. Volgens de partij is dat van belang voor verkeersveiligheid en het dierenwelzijn.

Het voorstel van Forum werd unaniem door alle partijen gesteund. Daardoor krijgen Gedeputeerde Staten de opdracht om voor 1 september met een voorstel aan Provinciale Staten te komen met een oplossing voor het wildprobleem rond de N737.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.