Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Mooiste tiener boegbeeld Meldpunt Loverboyproblematiek Twente

AUDIOENSCHEDE - Miss Teen Universe Lotte van der Zee is benoemd tot ambassadeur van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. De Enschedese gaat aandacht vragen voor de gevaren van loverboys en -girls die jongens en meiden benaderen met mooie praatjes en cadeautjes. Ze wil daarover voorlichting gaan geven op scholen in de regio.

De 18-jarige Lotte heeft zelf geen ervaringen met loverboys. "Je hoort wel verhalen van meiden over hoe dat gaat en dat had ik ook kunnen geloven. Het had mij ook zo kunnen overkomen", zegt de tiener in een radio-interview met 1Twente. "Het overkomt je gewoon. Die jongens gaan zo gestructureerd te werk en je hebt niet eens door dat je er verstrikt in raakt. Trap er niet in." Beluister het interview met Lotte hieronder.

Meldpunt

Meiden en jongens die in handen dreigen te vallen van loverboys en -girls kunnen sinds een jaar hulp zoeken bij het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Het meldpunt is gevestigd in Enschede. Het doel van het meldpunt is de loverboypraktijken te voorkomen en bestrijden en het geven van voorlichting aan slachtoffers. Het meldpunt is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Enschede, de wijkteams in Enschede, politie, zorgverleners Ambiq, Jarabee, Tactus, Alifa en Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.