Volledig scherm
© Lars Smook

Moord op Enschedese bakker nog altijd een mysterie

ENSCHEDE - In het onderzoek naar de moord op bakker Alex Jaspers Focks (50) in Enschede is de politie op zoek naar opnames van webcams en dashboardcamera’s op de Perikweg.

Het lichaam van de Enschedeër werd woensdag in zijn bakkerij aan die straat gevonden. De politie heeft nog geen aanwijzingen wie achter zijn dood zit. Woordvoerder Chantal Westerhof: „Het zou mooi zijn als mensen beschikken over video-opnames. Wellicht zijn daar belangrijke dingen op te zien.”

Onderzoek
Er is vrijdag nog de hele dag onderzoek gedaan naar sporen in en rond de bakkerij en de woning van de man. Het slachtoffer woonde bij de bakkerij. De politie doet geen mededelingen over hoe het slachtoffer om het leven is gebracht. Het lichaam is nog voor onderzoek bij het NFI en nog niet vrijgegeven aan de familie. De politie wil ook niet zeggen of het moordwapen al is gevonden. Het team heeft volgens Westerhof ‘enkele goederen’ uit de bakkerij in voor onderzoek in beslag genomen, maar ook daarvan kan ze niet zeggen wat die goederen dan zijn.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.