Volledig scherm
PREMIUM
Een tijdelijk monument van bloemen en licht op de plek waar Joey Moest werd doodgeschoten in 2014 © Reinier van Willigen

Moordenaar van Enschedeër Joey Moes (24) trouwt in de bajes met oude bekende

ZUTPHEN/ENSCHEDE/HENGELO - Diego U. (34), die is veroordeeld voor de moord op Enschedeër Joey Moes (24), is deze donderdag in het huwelijk getreden. De echtelieden kennen elkaar vanachter de tralies. Hun ja-woord klonk in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen. 

Bijzonder. Zo noemt advocaat Janbart Kalk de plechtigheid die hij net heeft bijgewoond. In de Zutphense strafgevangenis zijn oud-Hengeloër Diego U. en zijn vriendin in de echt verbonden. Een ambtenaar van de burgerlijke stand leidde de ceremonie. „In de 24 jaar dat ik advocaat ben, heb ik dit niet eerder meegemaakt”, zei Kalk tegen zijn kantoorgenoot en confrère Umut Ural. Deze staat de gedetineerde Diego U. bij.

  1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
    PREMIUM
    Video

    Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

    Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.