Volledig scherm
Illustratie: Joyce Rothman

Moordverdachte uit Hengelo zit vast voor overval

ENSCHEDE / ZWOLLE - Diego U. (31) uit Hengelo, die wordt verdacht van de liquidatie van Joey Moes (24) in Enschede, zit vast voor een gewapende overval in Zwolle. Hij en een metgezel worden ervan verdacht dat ze op de ochtend van 8 november een woning aan de Backermarke binnendrongen, gewapend met een of meer vuurwapens. Een getuige tipte de politie. Het slachtoffer bleef ongedeerd, meldde De Stentor eerder.

Diego U. is door het Openbaar Ministerie aangemerkt als de moordenaar van Moes, in een ruzie over drugs. Op de avond van 17 december werd de Enschedeër, op de parkeerplaats voor de Lidl en Albert Heijn in de wijk Twekkelerveld, door het hoofd geschoten. Hij overleed ter plekke.
De geadopteerde U., bekend als barkeeper in het uitgaansleven, ontkende iedere betrokkenheid. Hij wees naar ene 'Sam'. Op aanwijzing van U. is een compositietekening gemaakt en verspreid.

De Almelose rechtbank oordeelde dat het bewijs tegen U. te mager was om hem langer vast te houden. Hij werd 22 juni vrijgelaten, maar bleef verdachte

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.