Volledig scherm
© Marieke Bakker

Motiemarkt in Enschede in teken van Zomernota

ENSCHEDE - Voor de negende editie van de motiemarkt, maandag in de Burgerzaal van het stadhuis, hebben zich veertien deelnemers aangemeld. Zij zullen een brede variatie aan onderwerpen voorleggen aan de gemeenteraadsleden.

Op de motiemarkt proberen de deelnemers raadsleden voor hun idee te winnen en dat te vertalen in een motie die in de raadsvergadering in stemming wordt gebracht. De motiemarkt staat dit keer in het teken van de Zomernota, waarin de grote lijnen worden voorgesteld voor het financiële beleid voor de komende jaren.

Speeltuinen

Eén van de deelnemers is de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES), de overkoepelende organisatie van speeltuinen in de stad. De SES wendt zich onder het motto '2 voor 12 voor SES!' tot de raadsleden. Verder is de wijkraad van Pathmos aanwezig. Die presenteert zich op de motiemarkt met de vraag: 'Wordt Pathmos geïsoleerd?'

Sociale vlak

Diverse partijen brengen hun ideeën op het sociale vlak onder de aandacht. Zo pleit Wietze Westerhof voor de (her)invoering van een mantelzorgcompliment. Westerhof is actief voor de Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. 

Marianca Hummels, adviseur maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente Enschede, stelt de Participatiewet bij de raadsleden aan de orde. Verder komt de financiering van de WMO ter sprake en het terugbrengen van de gemeentelijke zorgkosten rond scheidingen.

Verkeersveiligheid 

Andere deelnemers brengen ideeën in op het gebied van de verkeersveiligheid. De Fietsersbond Enschede wil een maximumsnelheid van 30 kilometer in het binnensingelgebied. Ook zijn er pleidooien voor het verbieden van fietsers in de binnenstad tijdens winkeltijden. De motiemarkt is van 17.00 tot 20.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.