Volledig scherm
© Annina Romita

Motoren taboe in binnenstad Enschede

ENSCHEDE Het was een fikse domper op een kort maar krachtig evenement. De ruim honderd deelnemers aan de Distinguished Gentlemans Ride in Enschede, mochten hun motoren zondagmiddag aan het eind van de Enschede Ride niet in de binnenstad parkeren.

Het stoort de organisatie dat ze dit pas op het laatste moment te horen kreeg van de gemeente. Die besloot na overleg met de politie dat de binnenstad ook voor deze jaarlijkse rit taboe is voor de motoren.

Uitfestival

Op de Oude Markt speelde zich op deze culturele koopzondag ook nog eens het Uitfestival Enschede af. Alleen daarom al was een stoet van meer dan honderd motoren gevaarlijk en niet mogelijk. Bovendien verzuimde de organisatie een evenementenvergunning aan te vragen evenals een parkeerontheffing voor de binnenstad.

Uiteindelijke eindigde de Enschede Ride aan de rand van de stad en parkeerden de deelnemers hun klassiek gestijlde motorfietsen voor het politiebureau aan de Nijverheidsstraat.

De Enschede Ride trok 118 deelnemers en de voorlopige opbrengst is 7.500 euro. Die is onder meer bestemd voor onderzoek naar prostaatkanker. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.