Volledig scherm

MST in top 5: parkeren bij ziekenhuis bijna nergens duurder

​ENSCHEDE Van de 90 ziekenhuizen in Nederland is het bijna nergens zo duur parkeren als bij het MST in Enschede. De website kortingscode.nl heeft de parkeertarieven bij ziekenhuizen in Nederland laten uitzoeken. Het Medisch Spectrum Twente staat op de vijfde plek.

Bezoekers van het MST die met de auto komen, zijn op de Van Heekgarage aangewezen. Daar geldt nu een tarief van 2,60 euro per uur. Alleen bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam (2,70 euro) en de Amsterdamse ziekenhuizen AMC (3 euro), VU Medisch Centrum (3,53 euro) en OLVG-Oost (4 euro) is het uurtarief hoger. Wat betreft het dagtarief staat het MST op plek vier.

Discussie
De parkeertarieven in de Van Heekgarage staan ter discussie, juist omdat ziekenhuisbezoekers er op aangewezen zijn. De gemeente maakt het dagparkeren vanaf 1 januari vooralsnog ruim 7 euro goedkoper: 13,50 euro. Ook wordt parkeren in het eerste uur goedkoper. Tussen een en vijf uur parkeren, gaat het tarief juist iets omhoog. En dat is actievoerders nog een doorn in het oog.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.