Muziek voor in verpleeghuis ‘gevangen’ bewoners in Enschede

VideoENSCHEDE -  Achter de ramen van het verpleeghuis gaan handen omhoog als Gert Ekkelboom buiten de trompet aan zijn lippen zet en begint te spelen. De hoofden van de bewoners van Bruggerbosch in Enschede komen net boven de vensterbank uit. Zo luistert publiek in tijden van de coronacrisis naar muziek.

Voorzichtig gaan beneden een paar tuindeuren open en enkele bewoners maken een dansje en klappen voor de muzikant. De Haaksbergenaar Ekkelboom heeft door de coronacrisis geen werk meer want de optredens zijn afgezegd. Daarop besloot hij om gratis showtjes aan te bieden buiten, te beginnen vrijdagmiddag in Enschede. 

Want hij weet hoe muziek mensen opgewekt kan stemmen en hoe zijn meezingers warme herinneringen aan vroeger oproepen. Normaal gesproken is het zijn werk. Nu doet hij het voor niets. Zorgorganisatie Liberein zegt dat meer muziekgroepen hebben aangeboden raamconcerten te geven.

Veilig achter het glas genieten bewoners van het gesloten verpleeghuis Bruggerbosch van de muziek van Gert Ekkelboom.
Volledig scherm
Veilig achter het glas genieten bewoners van het gesloten verpleeghuis Bruggerbosch van de muziek van Gert Ekkelboom. © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.