Mystiek in Enschede heeft geld nodig voor verhuizing naar Spinnerij

VideoENSCHEDE - Mystiek Theater in Enschede heeft een nieuw onderkomen. Op 1 september gaat het theater verder onder de naam 'Mystiek' in Spinnerij Oosterveld. De komende maanden staan in het teken van crowdfunding.

In het nieuwe onderkomen, Spinnerij Oosterveld aan Rigtersbleek-Zandvoort, wordt al druk gewerkt. Tot juni runnen Henk en Hetty Bakker hun Mystiek Theater echter nog in het huidige pand aan de Raiffeissenstraat. Door de nieuwbouwplannen op die locatie was lang onzeker of het theater kon blijven bestaan.

Perfecte oplossing

De 600 vierkante meter op de begane grond in de Spinnerij is een perfecte oplossing. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen, bezoekers hoeven straks niet meer twee trappen op en de huurprijs is goed. 

Hetty Bakker: „In november waren we al bezig met de Spinnerij. Het leek niet te lukken. Toen kwamen we in contact met de eigenaar, Gerben van Straaten. 'Ik ga jullie helpen, maar dan moeten jullie mij ook helpen', zei hij. Er zitten allemaal creatieve mensen en bedrijven in de Spinnerij. We hebben afgesproken dat wij een aantal evenementen per jaar organiseren, zodat er meer onderlinge verbondenheid ontstaat.”

Crowdfunding

De komende maanden staan in het teken van crowdfunding, die afgelopen weekend begon met verrassingsoptredens in de binnenstad. Voor de verbouwing en inrichting van de ruimte is ruim een ton nodig. Eerst wordt geld ingezameld voor de bar, daarna voor de twee podia, vervolgens de rest. Als het theater heropent op 1 september, staan er ook nieuwe activiteiten op stapel.

Volledig scherm
© Bas Wientjes

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.