Herbert Simmelink met zijn parkeerbon toen de zwarte betegeling op het wegdek langs de Van Galenstraat nog de indruk wekte van parkeervakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Herbert Simmelink met zijn parkeerbon toen de zwarte betegeling op het wegdek langs de Van Galenstraat nog de indruk wekte van parkeervakken. © Emiel Muijderman

Na juridische strijd van een jaar is de parkeerboete van Herbert uit Buurse geseponeerd

ENSCHEDE - De gemeente maakte eerder al een einde aan een onduidelijke verkeerssituatie in het stadscentrum naar aanleiding van een bezwaar van Herbert Simmelink tegen zijn parkeerbon. De rechter heeft nu besloten de betaalde boete van 104 euro terug te storten.

Het was een zaak van lange adem, maar met de uitkomst van zijn juridisch gevecht is Herbert Simmelink tevreden. De rechter heeft hem onlangs laten weten dat zijn parkeerbon is geseponeerd. De 58-jarige Buursenaar krijgt de 104 euro die hij heeft betaald teruggestort. Zijn strijd tegen de boete nam precies een jaar in beslag. „Je moet veel geduld hebben. Bij zo’n procedure gaat veel papierwerk over en weer. Zo werkt blijkbaar de BV Nederland”, reageert Simmelink.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.