Naakte Waarheid in Rijksmuseum Twenthe maakt de tongen los

VideoENSCHEDE - De tentoonstelling De Naakte Waarheid in het Rijksmuseum Twenthe maakt de tongen los. Volgens woordvoerder Karin Jongenelen gaan de discussies zelfs in het restaurant nog door. “Het gaat om het verhaal, niet om het naakt.”

Toeval of niet, maar de eerste de beste bezoeker is een naturist. Tonny Nijboer uit Deventer staat met haar man op de naturistencamping in Enschede. Vandaag bezoeken ze het museum. “Voor het naakt natuurlijk”, klinkt het vol overtuiging. “Het thema van de tentoonstelling is ons uit het hart gegrepen. Naakt hoort bij het leven. Geweldig dat een museum het lef heeft zo’n thema aan te pakken.”

  1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
    PREMIUM
    Video

    Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

    Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.