Volledig scherm
Herbert Simmelink met de boete. „Door de zwarte strepen op de grijze stenen denk je toch dat hier drie parkeervakken zijn?” © Emiel Muijderman

Naar de rechter vanwege een ‘onterechte’ parkeerboete in Enschede

ENSCHEDE - Herbert Simmelink weigert een parkeerboete te betalen en stapt daarom naar rechter. „De situatie op deze plek in het centrum is onduidelijk.”

Herbert Simmelink houdt van duidelijkheid. Zo staat hij in het leven, vertelt de Buursenaar (57). Op die manier leidt hij in het weekend ook als scheidsrechter voetbalwedstrijden. Door een volgens hem onduidelijke verkeerssituatie in het centrum moet hij nu opdraaien voor een parkeerboete van ruim 100 euro. „Dat pik ik dus niet.”

Simmelink doelt op een verharde strook direct naast de villa bij het politiebureau, op de hoek van de Van Galenstraat met de Nijverheidsstraat. Daar parkeerde hij op donderdagavond 9 augustus zijn auto, trok een kaartje uit de naastgelegen automaat en liep vervolgens het Enschedese winkelhart in. Groot was zijn verbazing toen hij later een bon achter de ruitenwisser ontdekte. 

Bekeuring opgelopen tot 104 euro

Die bekeuring van 95 euro is inmiddels opgelopen tot 104 euro. Vanwege administratiekosten, want Simmelink weigerde te betalen en diende een bezwaar in. „Op 23 oktober kreeg ik de uitspraak van de officier van justitie. Daaruit blijkt dat de gemeente vindt dat wel duidelijk is dat je op deze plek niet mag parkeren. Maar kijk nu zelf, het is hier toch hartstikke onduidelijk?”, zegt Simmelink, terwijl hij aan het begin van de Van Galenstraat om zich heen wijst.

Er staan op dat moment geen auto’s op de bekritiseerde strook, maar dat wordt anders als de parkeervakken in de omgeving bezet zijn, verwacht Simmelink. „Omdat je denkt dat je óók hier mag parkeren. De gemeente beroept zich er op dat op een parkeerbord zoneherhaling wordt gemeld en op het bordje ‘Alleen parkeren in de vakken’. Maar door de zwarte strepen op de grijze stenen op deze strook denk je toch dat hier drie parkeervakken zijn? Zeker in het donker.”

Onrechtvaardig

Hij zegt niet te snappen dat de gemeente de onduidelijke situatie laat bestaan. „Als je echt niet wilt dat er hier wordt geparkeerd, zet er dan een verbodbord neer. Of blokkeer deze strook desnoods met plantenbakken. Ik ben niet de enige die hier een boete krijgt. Dat is voor mij óók een reden naar de kantonrechter te stappen. Ik wil afdwingen dat ze hier wat aan doen. Dit is onrechtvaardig.”   

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.