Volledig scherm
© Klaus Wiedau/Westfälische Nachrichten

Nasmeulende sigaret oorzaak grote brand in Gronau

GRONAU - Een nog nasmeulende sigaret is de oorzaak van de grote brand in de voormalige Aldi-supermarkt in Gronau, eind vorige maand. Tot die conclusie komen brandweer en politie na uitgebreid onderzoek, meldt de Duitse krant Westfälische Nachrichten.

In de voormalige supermarkt aan de Lossersestrasse in Gronau brak vrijdag 29 juni aan het begin van de avond een grote brand uit. 200 brandweerlieden werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen. De rook was tot in Enschede duidelijk te zien. De brand richtte voor een miljoen euro aan schade aan, ook raakte een 26-jarige vrouw lichtgewond.

Nasmeulende sigaret

In eerste instantie werd vermoed dat zonnepanelen op het dak van het pand de oorzaak van de brand waren, maar dat blijkt na onderzoek toch niet te kloppen. Een vrouw, die in een van de appartementen boven de voormalige Aldi-supermarkt woont, zou de brand hebben veroorzaakt met een nog nasmeulende sigaret.

Volgens de politie is de vrouw vergeten de sigaret uit te drukken en/of goed te doven. Politie en justitie in Duitsland onderzoeken of de vrouw vervolgd kan worden vanwege nalatigheid.

Volledig scherm
© News United/Dennis Bakker
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.