Volledig scherm
PREMIUM
Projectontwikkelaars Axel Veldboom en Pieter Bakker voor een van hun grote projecten in Enschede, het voormalige Arke-pand © Annina Romita

Niet de grote, maar kleine belegger zit starters in Enschede in de weg

ENSCHEDE - Het zijn niet de grote beleggers die in Enschede de markt voor starterswoningen verstoren, maar de kleine. De ‘tandartsen en middenstanders’ kopen relatief goedkope appartementjes en woningen omdat ze op die manier meer rendement met hun geld behalen dan wanneer ze het op een spaarrekening bij de bank zetten.

Waar geld op een spaarrekening bij een bank vrijwel niets oplevert, is volgens vastgoedkenners in Twente met woningen of appartementen beneden de 200.000 euro nog altijd een aanzienlijk rendement te behalen. „Zeker 5 tot 8 procent bruto per jaar”, zegt een van hen. „En op een woning die is opgedeeld in studentenkamers wel 10 procent. Maar met studentenhuizen heb je doorgaans meer gedoe.” Sinds een paar jaar hebben particulieren met een flinke duit aan spaargeld  - ‘tandartsen en middenstanders’ - de goedkopere woning ontdekt als spaarpot, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.