Dorien ten Cate, Sharon Simon, Kim Jansen en Gea Meppelink zijn de nieuwe foodbloggers van Tubantia.
Volledig scherm
Dorien ten Cate, Sharon Simon, Kim Jansen en Gea Meppelink zijn de nieuwe foodbloggers van Tubantia. © Carlo ter Ellen

Niet één, maar vier nieuwe foodbloggers: een korte introductie

Lekker TwenteIn onze zoektocht naar een foodblogger met pit, kozen wij uit bijna 50 inzendingen niet één, maar vier eigenzinnige smulpapen. Vrouwen met een eigen smaak, maar een gedeelde passie voor lekker eten en drinken én een vlotte pen. Waar de een alleen nog plantaardig eet, smelt de ander weg bij stierenballen. Maak kennis met de nieuwe foodbloggers en recensenten van De Twentsche Courant Tubantia.

  1. Jurgen ten Elshof, agrariër bij Buurserzand, ‘wint’ bij Raad van State: ‘Het was puur boertje pesten’
    PREMIUM

    Jurgen ten Elshof, agrariër bij Buurser­zand, ‘wint’ bij Raad van State: ‘Het was puur boertje pesten’

    HAAKSBERGEN/BUURSE - Dure ingehuurde adviesbureaus probeerden melkveehouder Jurgen ten Elshof en zijn familie vanaf 2015 op de knieën te krijgen in een geschil over een natuurplan voor het Buurserzand. Dat schaadt zijn bedrijf, waarop ze naar de Raad van State stappen. Die dwingt de provincie Overijssel nu om het plan te vernietigen. „We hebben gelijk gekregen, niet gewonnen.”
  2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Enschede