Niet één, maar vier nieuwe foodbloggers: een korte introductie
Lekker TwenteIn onze zoektocht naar een foodblogger met pit, kozen wij uit bijna 50 inzendingen niet één, maar vier eigenzinnige smulpapen. Vrouwen met een eigen smaak, maar een gedeelde passie voor lekker eten en drinken én een vlotte pen. Waar de een alleen nog plantaardig eet, smelt de ander weg bij stierenballen. Maak kennis met de nieuwe foodbloggers en recensenten van De Twentsche Courant Tubantia.
Dorien ten Cate, Enschede
‘Durven jullie het aan, een vegan foodblogger voor Lekker Twente?’, schreef Dorien in haar ‘sollicitatie’. Die vraag riep meteen enthousiasme op en na het lezen van haar blog en website vegaanmetdiebanaan.nl waren we om.
In 2014 besloot Dorien veganist te worden, om een jaar later te beginnen met blogs over vegan recepten. Betekent dit dat we van Dorien alleen gezonde salades voorgeschoteld krijgen? Absoluut niet. Wat te denken van knapperig knoflookbrood, ‘gehaktschijven’ in bokbierjus, suikerzoete kaneelbilletjes of een heerlijke stoofpot met wortel?
Dorien droomt van een wereld waarin steeds meer mensen de stap zetten naar een plantaardig(er) bestaan. Of je nu een doorgewinterde veganist bent, of gewoon eens een dagje iets anders op tafel wilt zetten dan vlees, met hulp van Dorien tover je overheerlijke vegan maaltijden op tafel.
Sharon Simon, Winterswijk
‘Koken met testikels en piemels’. We moesten het twee keer lezen. Staat dit er echt? Ja, het staat er echt. Op festival Manana Manana wilde Sharon heus wel van de muziek genieten, maar ze kwam toch vooral voor een optreden van haar favoriete topchef uit Winterswijk: Nel Schellekens, die haar publiek liet genieten van stierenballen en bokkenvlees.
Daarmee krijg je Sharon niet snel van de kook, al doet de naam van haar eigen kookbedrijf ‘Sharon van de Kook’ misschien anders vermoeden. Elke donderdag kookt Sharon waar ze zin in heeft: van kip hoisin tot een heerlijke runderstoof en alles daartussen. Met een lichte voorkeur voor Indisch, dat dan weer wel. Het zullen de genen van haar Indische vader zijn.
Zondags kondigt ze haar menu van de week aan en wie wil, mag voor 8,50 euro een maaltijd ophalen. Of schenken aan een ander, want zoals Sharon zelf zegt: ‘Ik blijf ook koken voor mensen die het minder goed hebben’.
Kim Jansen, Nijverdal
‘Ik ben vooral goed in eten opeten’, aldus Kim Jansen, bij de lezers in Hengelo, Borne en Hof van Twente misschien nog bekend van de rubriek Jansen en Janssen, waarin ze zich samen met Bert Janssen over alledaagse zaken verbaasde. Inmiddels werkt ze al een kleine drie jaar niet meer voor de krant, maar toen ze de oproep voorbij zag komen voor een foodblogger móest ze wel reageren.
Kim is bovenmatig geïnteresseerd in lekker eten en deed ervaring op bij de culinaire redactie van Talpa, waar ze de voorbereiding van recepten voor Koffietijd deed en daarnaast schreef ze veel ‘foodgerelateerde’ artikelen. Nu keert ze als foodblogger terug op het oude nest.
Zelf koken? Doordeweeks bijna nooit. „Mijn vriend is eerder thuis en hij had graag de koksopleiding gedaan, dus ik heb geluk. Hij tovert altijd iets lekkers op tafel. In het weekend is het mijn beurt. Dan ga ik helemaal los in de keuken, of dat nou voor ons tweeën, voor vrienden of familie is.”
Gea Meppelink, Borculo
‘Lekker traditioneel en gul, maar ook eigentijds en toegankelijk’. Zo karakteriseerde een Bib Gourmand-recensent het eten en de sfeer bij bistro De Ölliemölle in Borculo. Je zou hetzelfde kunnen zeggen over Gea, die 28 jaar met veel passie de scepter zwaaide in de monumentale watermolen aan de Berkel. Horecavrouw in hart en nieren, tot anderhalve maand geleden, toen ze de zaak verkocht. „Best wennen hoor, ik zit ineens ’s avond thuis op de bank.”
Over lekker en kwalitatief goed eten en drinken hoeven we Gea niets uit te leggen, over Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid evenmin.Toen een vriendin haar tipte over de oproep voor een foodblogger, zag ze daarin een mooie kans om haar kennis en ervaring in de horeca te delen.
Gea laat zich graag verrassen door creatieve en bevlogen vakgenoten. „Het lijkt me heerlijk om van ‘de andere kant’ te genieten van lekker eten en drinken en daarover te schrijven.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Graag eens een rel omdat een boek geweldig is
Hoe minder er gelezen wordt, hoe groter het gedoe rond literatuur. Het is een en al onbegrip, misverstand en vuile politieke spelletjes. Je zou bijna denken dat literatuur ertoe doet, wat ook zo is, maar niet zoals de letteren nu worden misbruikt. Ontstond er maar eens rel rond een boek omdat het zo geweldig goed is. -
PREMIUM
Enschedese voetballer Chris David vanuit Turkije: ‘Opeens schudde mijn bed en trilde de grond’
ENSCHEDE - De Enschedese voetballer Chris David (29) had geen idee dat hij in Turkije in de buurt van een levensgevaarlijke breuklijn leefde. Totdat zondagnacht zijn bed opeens schudde. Een dag na de aardbeving zit de schrik er nog goed in. -
PREMIUM
Jurgen ten Elshof, agrariër bij Buurserzand, ‘wint’ bij Raad van State: ‘Het was puur boertje pesten’
HAAKSBERGEN/BUURSE - Dure ingehuurde adviesbureaus probeerden melkveehouder Jurgen ten Elshof en zijn familie vanaf 2015 op de knieën te krijgen in een geschil over een natuurplan voor het Buurserzand. Dat schaadt zijn bedrijf, waarop ze naar de Raad van State stappen. Die dwingt de provincie Overijssel nu om het plan te vernietigen. „We hebben gelijk gekregen, niet gewonnen.” -
Enschede doneert 160.640 euro aan Turkije en Syrië: 1 euro per inwoner, deel ervan bedoeld voor Sheltersuits
ENSCHEDE - De gemeente Enschede doneert 1 euro per inwoner aan de door een zware aardbeving getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Daarbij zijn duizenden doden gevallen. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
-
-
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Met videojournaal
Gemist? Basisschool ontruimd na brandmelding & woningoplichter actief in Enschede
Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben de belangrijkste nieuwsfeiten voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van dinsdag 7 februari.
In samenwerking met indebuurt Enschede