Het nieuwe evenement moet medio juli gaan plaatsvinden
Volledig scherm
Het nieuwe evenement moet medio juli gaan plaatsvinden © Bibi Engelbertink

Nieuw grootschalig muziekfestival in Enschede: In het Volkspark

ENSCHEDE - Er komt een nieuw, grootschalig festival met live-muziek in het Enschedese Volkspark. Deze zomer zal de eerste editie zijn van het In Het Volkspark. Opvallend: het festival wordt mede georganiseerd door het bureau achter Concert at Sea.

Exacte namen en data voor het festival zijn nog niet bekend, wel is duidelijk dat er wordt gemikt op grote live-acts uit Nederland. Het festival zal medio juli plaatsvinden. Omwonenden kregen deze donderdag een brief in de bus met de aankondiging van het nieuwe evenement. In de brief valt te lezen dat het gaat om ‘een groot, betaald ééndaags muziekevenement, met drie podia voor livemuziek’.

Navraag leert dat het om een Absolutely Fresh-event gaat, het bureau achter onder meer Freshtival. Zij slaan voor dit bandjesfestival de handen ineen met Agents After All. Dat is het bedrijf achter onder meer Concert at Sea en Royal Park Live. Ook doen ze het management voor bands als Racoon, Son Mieux, Douwe Bob en BLØF.

Poll

Enschede krijgt eigen 'Concert at Sea', in het Volkspark

  • Gaaf! Hoe meer evenementen in Twente, hoe beter (61%)
  • Jammer, voor de meeste Enschedeërs betekent dit vooral geluidsoverlast (16%)
  • Afwachten, alles valt of staat met de geboekte artiesten (23%)
2139 stemmen

“Twee jaar geleden leerden we elkaar kennen, sindsdien is de zakelijke vonk overgeslagen”, reageert festivaldirecteur Eric van Oosterbaan van Absolutely Fresh. “Zij hebben veel kennis op het gebied van live-muziek, wij kennen deze regio heel goed en weten hoe we een evenement neerzetten.”

De laatste maanden is er hard gewerkt om het ‘in het park’-concept rond te krijgen. “Het Volkspark is een prachtige plek voor een muziekevenement, midden in de stad”, vindt Van Oosterbaan. Voor de eerste editie wordt ingezet op maximaal 10.000 bezoekers. Het feest zal gehouden worden tussen 14.00 en 23.00 uur.

Tien jaar na TMF Awards

Tien jaar geleden vond voor het laatst een groot muziekfestival plaats in Het Volkspark, toen de TMF Awards er werden gehouden.
Volledig scherm
Tien jaar geleden vond voor het laatst een groot muziekfestival plaats in Het Volkspark, toen de TMF Awards er werden gehouden. © Annina Romita
Quote

Het Volkspark is een prachtige plek voor een muziekeve­ne­ment, midden in de stad

Eric van Oosterbaan

Met de komst van het evenement heeft het Volkspark weer z'n eigen muziekfestival. Het Enschedese park diende tien zomers geleden, in 2010, voor het laatst als decor van een muziekfestival. Toen werden de TMF Awards er gehouden, met optredens van onder meer Kane, Marco Borsato en Nick & Simon. Het park wordt jaarlijks wel gebruikt voor onder meer de kermis (twee keer per jaar), een foodtruckfestival, bierfestival en Kunst in het Volkspark.

De Volksparkcommissie laat in de brief aan buurtbewoners weten dat het evenement niet alleen een mooie toevoeging aan de kalender is, maar ook noodzakelijk. “De kosten voor het beheer van het park nemen toe en de inkomsten dalen. Met dit evenement willen we daar verandering in brengen.”

Eerder deze maand maakte deze site bekend dat er door een ander muziekfestival in Twente, Fields of Joy in Oldenzaal, een streep gaat. Dat evenement kon de financiële huishouding niet op orde krijgen.

Over In het Volkspark zal naar verwachting volgende maand meer bekend worden. Dan kunnen ook de eerste namen verwacht worden en de precieze datum van het feest.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.