Volledig scherm
© Lars Smook DTCT

Nieuwe aanbouw MST in Enschede voor radiotherapie

ENSCHEDE - Het MST wil binnen afzienbare tijd aan de Haaksbergerstraat een  nieuwe aanbouw realiseren. Die moet op de plek komen waar nu nog de prikpost is gevestigd.

De huidige prikpost, en het naastgelegen MRI-gebouw worden gesloopt. De eerste vormt ook de entree van het MST voor radiotherapie patiënten. Doordat die patiënten vaak langdurige en lichamelijk zware behandelingen moeten ondergaan is het noodzakelijk dat er een entree dichtbij de afdeling is, waar ze eenvoudig met eigen vervoer of een taxi kunnen worden gebracht.

Wachtruimte

Ook ziet het MST, met ook een vestiging in Oldenzaal,  graag dat er een goede wachtruimte is die de patiënten na hun behandeling kunnen gebruiken voor ze worden opgehaald. Ook voor de chauffeurs is een goede wachtruimte daarbij van groot belang. Op dit moment zijn er al twee parkeerplaatsen voor deze patiënten gerealiseerd, maar het MST wacht op de uiteindelijke invulling van de openbare ruimte rondom de entree en de parkeerplaats aan de Haaksbergerstaat.

Die gaat volledig op de kop voor een betere bereikbaarheid van de binnenstad en om het voor de realisatie van de Kop van de Boulevard. Hoe die plannen er precies uitzien is nog niet bekend. Daar komt de gemeente Enschede binnen afzienbare tijd mee naar buiten.

Huisstijl

De nieuwbouw moet passen binnen de huidige bouwstijl van het MST. Het moet op een vriendelijke en ingetogen manier de patiënten welkom heten. Aan de buitenklant worden verduurzaamde houten geveldelen gebruikt, die verwijzen naar de het gebruik van hout in de nieuwbouw aan het Koningsplein. Grote glaspartijen geven de wachtende patiënten een blik op de parkeerplaats.

Voor de sloop van de beide gebouwen is een separate vergunning aangevraagd. Wanneer de nieuwbouw klaar is, is op dit moment nog niet te zeggen. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.