Volledig scherm
Het onlangs verbouwde pand van Jomo Fashion in Enschede. © Jomo Fashion

Nieuwe eigenaar voor Jomo Fashion in Enschede

ENSCHEDE – Jomo Fashion in Enschede is overgenomen door de HVEG Fashion Group. Jomo Fashion ontwerpt en produceert in opdracht van grootwinkelbedrijven onder private label huiscollecties.

De collecties die Jomo ontwerpt en laat maken voor Europese grootwinkelbedrijven en modeketens zijn vooral bestemd voor baby’s, kinderen, dames en heren. Jomo Fashion – omzet circa 30 miljoen euro- is marktleider op het gebied van baby- en kindercollecties. Jomo Fashion is gevestigd in het voormalige pand van bedrijfskledingfabrikant EHCO-KLM, dat na een overname in 2011 de productie in Enschede staakte. Het pand aan de Strootsweg, nabij de oprit naar de A35, is recent verbouwd.

Eigen productie in Azië

HVEG Fashion Group, dat met de 30 miljoen van Jomo er bij jaarlijks 140 miljoen omzet, is een groep internationaal opererende modebedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, inkoop en verkoop van private label mode en accessoires. Tot de groep behoren Fashion Linq, Wink Accessoires, Wink Optics en Belt Fashion Eindhoven. HVEG heeft eigen productie in Azië, waar 140 mensen werken. Het bureau Marktlink begeleidde de overname.

Volledig scherm
Jomo Fashion produceert onder private label collecties voor modeketens. © Jomo Fashion

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.