Volledig scherm
Artist Impression van de EigenWijze Zuiderval © Snelder Zijlstra

Nieuwe kantoorruimtes aan Enschedese Zuiderval

ENSCHEDE - Al jaren ligt het gasfabriekterrein aan de Zuiderval braak. Nu krijgt het waarschijnlijk een nieuwe invulling. Vier kantoorgebouwen die met elkaar verbonden zijn, genaamd EigenWijze Zuiderval.

Het voormalig terrein van de gasfabriek, De Eeftink, zou al jaren dé toplocatie van Enschede moeten worden. De Zuiderval is namelijk de belangrijkste invalsweg van Enschede, die rechtstreeks vanaf de A35 naar de binnenstad loopt. Toch kwamen voormalige plannen vaak niet van de grond. Enschedese projectontwikkelaar Estado ging zelfs failliet als gevolg van een mislukt bouwproject op deze locatie. 

Een jaar geleden ontstond het idee voor een nieuw kantoorconcept: EigenWijze Zuiderval. Een samenwerking tussen Blauwdruk Vastgoed, Steggink Projecten en Som= Bedenkt en Begeleidt. De verkoop is in handen van Snelder Zijlstra bedrijfsmakelaars. 

Het is de bedoeling dat het volledige terrein wordt gevuld met nieuwbouw, bestaande uit een tweetal geschakelde kantoren, vier gebouwen in totaal. Ieder gebouw biedt vier verdiepingen. Kantoorruimtes beginnen vanaf 250 vierkante meter, maar kunnen met elkaar gekoppeld worden. Op die manier kan een ruimte ontstaan van maximaal 2200 vierkante meter. Mede dankzij deze flexibiliteit denkt EigenWijze Zuiderval zich te onderscheiden. 

Start van de bouw

Roy Duijn, bedrijfsmakelaar bij Snelder Zijlstra geeft aan dat er pas met de bouw wordt gestart wanneer er voldoende kandidaten zijn. „Het is natuurlijk een groot project, waarbij je geen risico wilt nemen.” Toch verwacht hij al rond de bouwvak te starten met de bouw, er zijn namelijk genoeg gegadigden. Het kantorencomplex richt zich op zakelijke dienstverleners in de MKB-markt. „We zijn in ieder geval al met twee kandidaten serieus in gesprek, ik kan helaas nog geen namen vrijgeven”, aldus Duijn. 

Voldoende vertrouwen

Of alle vier gebouwen gerealiseerd worden? „Daar maak ik me hard voor, er is echt wel belangstelling voor deze mooie locatie. Misschien zijn we met het laatste blok wat langer onderweg, maar ik heb er voldoende vertrouwen in. De markt is goed en de rentes zijn laag op dit moment.” Volgens Duijn scheelt het dat het niet om een immense oppervlakte gaat. „Het is natuurlijk niet zo groot als wat er al staat aan de Zuiderval.” Duijn richt zich vooral op de verkoop van de kantoorruimtes, maar ook huren is mogelijk. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.