Volledig scherm
Artist impression van de nieuwe stadsbioscoop in hartje Enschede © Barcode Architects

Nieuwe megabioscoop in Enschede eind 2019 open

ENSCHEDE - De stadsbioscoop die in het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 in Enschede komt, opent eind 2019 haar deuren. VUE Cinemas, de gemeente Enschede en vastgoedontwikkelaar Explorius hebben donderdag de exploitatieovereenkomst getekend.

Dat betekent dat de internationale bioscoopketen VUE Cinema's definitief een vestiging opent in Enschede. De plannen voor een megabioscoop in het monumentale pand in het hart van de stad lagen er al bijna een jaar, maar vergunningsprocedures zorgden voor vertraging. Volgens de eerste planning zou de bioscoop eind dit jaar zijn deuren openen, maar dat wordt dus eind 2019.

9 bioscoopzalen

Volledig scherm
Artist impression van de kantoorvleugel © Explorius Vastgoedontwikkeling

Ook de oorspronkelijke opzet van de inrichting van het oude postkantoor is iets gewijzigd. Zo komen er geen 10, maar 9 bioscoopzalen. De plannen voor een kantoorvleugel en horeca zijn wel intact gebleven. De vleugel aan de Mooienhof wordt gerestyled en blijft daarmee in gebruik als kantoorfunctie.

De Rijssense vastgoedontwikkelaar Explorius hoopt begin volgend jaar te kunnen beginnen met de verbouwing van het monumentale pand. Dat gebeurt volgens Explorius met respect voor het gemeentelijke monument. De huidige dichte gevel maakt plaats voor glazen puien, waardoor het gebouw een open en toegankelijk karakter krijgt. In combinatie met het vorig jaar nieuw opgeleverde 
Postplein wordt een levendige verbinding gemaakt tussen het Van Heek‐ en Koningsplein.

400.000 bezoekers

De verwachting is dat de nieuwe stadsbioscoop jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede gaat trekken. Vue Cinema’s is met 209 bioscopen verdeeld over 10 landen een van de belangrijkste spelers in de bioscoopmarkt. Bas Goossens, projectontwikkelaar bij Explorius, is verheugd dat er nu schot in de zaak zit. „De afgelopen weken zijn belangrijke stappen gezet in de transformatie van het voormalige postkantoor”, aldus Goossens.

Inloopavond
Maandag 4 juni wordt er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond gehouden in het pand aan de Boulevard 1945. De avond is bedoeld voor omwonenden, potentiële huurders van de kantoorverdiepingen en andere belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.