Volledig scherm
Zo komt het nu nog grotendeels gele gebouw er straks uit te zien © Sigmax ICT Specialisten

Nieuwe stek voor ICT-bedrijf Sigmax in Enschede

ENSCHEDE - Sigmax ICT Specialisten gaat dit najaar verhuizen naar een ander gebouw op het Kennispark. Het neemt zijn intrek aan de Hengelosestraat 501-517, het voormalige onderkomen van Mazars accountants en belastingadviseurs.

Het voormalige moederbedrijf Sigmax software house blijft gevestigd in het bekende glazen kantoorpand aan het Capitool, nabij de Grolsch Veste.

De ICT-divisie van het bedrijf (specialist in zakelijke mobiele software) is begin dit jaar verzelfstandigd en heeft een nieuwe investeringsmaatschappij, Quadrum Capital. Er is een nieuwe directie aangesteld die afkomstig is uit eigen gelederen: Robbie Mulders en Ronald Vehof.

Herkenbaarheid 

De naam Sigmax ICT Specialisten gaat verdwijnen, met het oog op meer herkenbaarheid naar buiten toe en de ambitie om verder uit te groeien tot een zelfstandig, sterk merk.

Algemeen directeur Robbie Mulders  geeft aan blij te zijn met het nieuwe pand, dat in zijn totaliteit is gehuurd. „We hebben het op de groei gehuurd. Toen de plannen ontstonden om te verhuizen, hadden we nog 75 medewerkers. Het afgelopen half jaar zijn daar twintig bij gekomen. Het is de bedoeling dat we onze mensen voor de komende tien jaar een steady honk kunnen bieden.”

Verbouwing

Ook met de locatie is hij ingenomen. „Het is een prominente plek, pal tegenover de universiteit en verbonden met het Kennispark, dat een vruchtbare bodem is voor technologiebedrijven.”

Het karakteristieke, vijf verdiepingen tellende gebouw wordt eerst flink onderhanden genomen. De begroting is bijna klaar en dan kunnen de werkzaamheden beginnen. Dat is naar verwachting binnen twee weken.

Mazars, de vorige huurder, heeft anderhalf jaar geleden branchegenoot Ten Kate Huizinga overgenomen en is inmiddels verhuisd naar de Zuiderval.

Volledig scherm
De medewerkers krijgen de beschikking over een groot terras © Sigmax ICT Specialisten

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.