Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige West Indië-school won in 2016 de Monumentenprijs. Opvallend detail: het gebouw heeft geen monumentenstatus. © Annina Romita

Nieuwe stichting moet stevig fundament onder Enschedese monumentenprijs vormen

Slechts twee keer eerder werd een Enschedese monumentenprijs uitgereikt. De organisatie daarvan was een hoogstandje van haastige improvisatie. Nauwelijks geld, geen mensen, geen prioriteit. Vanaf dit jaar is de organisatie van de uitreiking ondergebracht in een stichting.

De Enschedese monumentenprijs is extreem waardevol, vooral omdat hij nooit wordt uitgereikt. Elk jaar, was de bedoeling bij de start in 2013, maar sindsdien is het pas twee keer gelukt om de verkiezing te organiseren. Dat gaat nu allemaal veranderen, zegt gepensioneerd ambtenaar en civiel ingenieur Matthijs Schaap. Onder zijn leiding is er een stichting in oprichting die zich vanaf nu ontfermt over de organisatie van zowel de monumentendag in Enschede als de uitreiking van de monumentenprijs. 

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.