Nikki Koers en Dave Hoogmoed moeten hun huurwoning uit. Dave woonde er met zijn moeder. Die kreeg in september te horen dat ze ernstig ziek was, drie weken later was ze overleden. Verhaal over tekort aan huurwoningen, iets nieuws vinden lukt niet zo snel.
Volledig scherm
PREMIUM
Nikki Koers en Dave Hoogmoed moeten hun huurwoning uit. Dave woonde er met zijn moeder. Die kreeg in september te horen dat ze ernstig ziek was, drie weken later was ze overleden. Verhaal over tekort aan huurwoningen, iets nieuws vinden lukt niet zo snel. © Emiel Muijderman

Nikki en Dave uit Enschede zoeken een huurwoning: ‘meer dan driehonderd reacties voor één woning’

ENSCHEDE - Het aantal sociale huurhuizen in Twente daalt, maar de vraag ernaar niet. Nikki Koers (21) en Dave Hoogmoed (29) uit Enschede ondervinden dat op dit moment aan den lijve. „Meer dan driehonderd reacties op een huis… Daar word je moedeloos van.” 

Ze moeten blijven reageren, krijgen ze telkens weer te horen als ze bellen met de woningcorporatie. Reageren, reageren, reageren. „Maar dat kunnen we doen tot we een ons wegen”, zegt Nikki. Haar frustratie is duidelijk hoorbaar, een poging deze te verbergen doet ze niet. Waarom zou ze ook? Die man aan de andere kant van de lijn heeft makkelijk praten. „Hij heeft een dak boven zijn hoofd. Wij straks niet.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.