Volledig scherm
© ANP

'Niks aan de hand' bij Zorgburo Maatwerk volgens eigenaar Madho

ENSCHEDE - De gemeente Enschede eist dat Zorgburo Maatwerk binnen een week orde op zaken stelt en ervoor zorgt dat de cliënten de juiste zorg krijgen. Volgens eigenaar van Zorgburo Maatwerk, Brian Madho, is er echter 'niks aan de hand'.

Volgens Madho heeft de gemeente Enschede geen deugdelijk onderzoek gedaan bij cliënten van Zorgburo Maatwerk. "We hebben ze gevraagd om een dag mee te lopen om te kijken waar wij mee te maken hebben. Wij hebben moordenaars, verkrachters en tbs'ers als cliënt. Dat zijn geen makkelijke mensen. Dus natuurlijk gaat er wel eens wat mis in de begeleiding."

Bezuinigingen
"Bovendien hebben we vorig jaar twintig mensen moeten ontslaan vanwege bezuinigingen in de zorg. We hebben nu zo'n 20, 25 man over op 100 cliënten. Dat is niet simpel, ik kan mezelf geen salaris uitbetalen. En wat ik van de gemeente Enschede begrijp is het probleem helemaal niet zo groot. Ja, er liggen wel eens kleren op de grond als er iemand komt kijken. En bij een cliënt was inderdaad al een tijdje niet gedweild. Moet je je daar zo druk over maken? Wij staan voor onze cliënten en we worden elk jaar getoetst door onafhankelijke beoordelers. Dus ik snap niet waar die gemeenten dit vandaan halen."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.