Volledig scherm
Barry Siero voorzitter van Avanti Wilskracht. Verhaal over de omnisportverenigingen Avanti Wilskracht. Die zou activiteiten ontwikkelen voor asielzoekers. Nu die niet komen wordt project Noabersport doorontwikkeld in stadsdeel oost. © Frans Nikkels

NOC*NSF gaat Noabersport financieel en bestuurlijk ondersteunen

ENSCHEDE - Noabersport wordt de komende jaren bestuurlijk en financieel ondersteund door de Rabobank en het NOC*NSF. De pitch voor steun aan Noabersport die 'jonge honden' Elke Agten, Laurien van Ulzen, Theo de Bruijn, Thomas Nijenhuis, Nils van Ulzen en Bart Nijhuis van Avanti W. hebben ingediend, is door beide organisaties geselecteerd.

Noabersport was in eerste instantie bedoeld om de bewoners van het AZC op het Eschmarkerveld een programma met dagactiviteiten te bieden. Bij dit initiatief van algemeen voorzitter Barry Siero van omnisportvereniging Avanti W., sloten zich GVV Eilermark, GKV Ons Clubje en Tennisvereniging Glanerbrug aan. Begin dit jaar werd de komst van het AZC afgeblazen. De betrokken verenigingen besloten echter Noabersport door te zetten. E.V.V. Phenix sloot zich ook aan bij de Glanerbrugse clubs.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Hoe kan een vereniging meer maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? En hoe kunnen de verenigingen elkaar daarin versterken? Dit waren de twee centrale vragen waarover eind november vorig jaar door 30 verenigingen werd gesproken op initiatief van de Rabobank Enschede-Haaksbergen, NOC*NSF en Sportaal Enschede. Avanti Wilskracht was ook uitgenodigd.

Problemen

Algemeen voorzitter Barry Siero en algemeen secretaris Nils van Ulzen zijn er geweest. "Wat opviel, was dat er veel verschillende problemen spelen binnen de verenigingen", menen Siero en Van Ulzen. "De verenigingen werden gevraagd een pitch in te dienen, waarin gemotiveerd wordt aangegeven op welke disciplines de vereniging ondersteuning wenst. Uiteindelijk zijn zeven of acht verenigingen geselecteerd door een afvaardiging van de Rabobank, NOC*NSF en Sportaal Enschede. Avanti Wilskracht heeft het project Noabersport ingediend als project waar extra ondersteuning wordt gevraagd. Noabersport is dan ook een mooi voorbeeld hoe en waar sport en maatschappelijke betrokkenheid elkaar verbinden."

"Als sportverenigingen denken wij door dit initiatief de kwaliteit van sportaanbod te kunnen verbeteren voor onze leden", aldus Siero.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.