Volledig scherm
Nody Holkamp © Lars Smook

Nody Holkamp: ‘Politieke partij Forza! naar Enschede’

ENSCHEDE - Raadscommissielid Nody Holkamp verliet OPA (Ouderen Politiek Actief ) na tik op de vingers van burgemeester Onno van Velduizen, maar is nog niet klaar met de politiek. ,,Het lijkt erop dat ik een lokale afdeling van Forza! op ga zetten,” aldus Holkamp.

De burgemeester stoorde zich verschillende keren aan de uitlatingen van Holkamp op Twitter richting ChristenUnie-wethouder Jurgen van Houdt en sprak hem hierop aan. De Rotterdammer van geboorte vond het niet nodig om tekst en uitleg aan de burgemeester te geven. ,,Ik heb geen boodschap aan wat de burgemeester wel of niet bevalt.”

Forza!
Holkamp heeft goede contacten met Forza! Nederland. Forza! is een politieke partij die gebaseerd is op de punten van de in 2002 doodgeschoten Pim Fortyn. Onder andere in Haarlemmermeer heeft Forza! vergelijkbare aanvaringen gehad met hun burgemeester over uitlatingen op Social Media. ,,Anders dan deze burgemeester en mijn ouder partij OPA staan zij wel pal voor vrijheid van meningsuiting. Ik denk in 2018 aan de verkiezingen deel te nemen," besluit Holkamp.

Forza! Nederland voorzitter Paul Meijer bevestigt dat gesprekken met Holkamp worden gevoerd: ,,Na 6 april praten we verder met Nody en bekijken we of er voldoende draagvlak is voor Forza! Enschede."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.