Volledig scherm
De zoektocht naar de vermiste vrouw dinsdag (inzet: vermiste vrouw) © News United/Dennis Bakker

Nog altijd geen spoor van vermiste Loes (72) in Enschede

ENSCHEDE - Na tien dagen vermissing is er nog altijd geen spoor van de 72-jarige Loes de Groot-Veenendaal. „We hebben geen aanknopingspunt waar ze kan zijn, dat maakt het voor ons heel lastig”, aldus de politie.

De familie zegt na meerdere tips een 'zwaar vermoeden te hebben' dat Loes zich tussen Enschede-Zuid en Eibergen bevindt. De politie kan dat niet bevestigen. „We hebben op dit moment geen concrete informatie waar ze verblijft”, aldus Jan Olde Kalter van de politie Enschede.

'Zeer zorgelijk'

De 72-jarige De Groot liep vorige week zondag weg uit het MST in Enschede, waar ze was opgenomen vanwege een depressie. Sinds die zondag ontbreekt ieder levensteken van de Enschedese. „De situatie is nu zeer zorgelijk”, zegt Olde Kalter. „Er zijn tientallen tips binnengekomen. Die checken we allemaal, maar tot nu toe zonder resultaat. We hebben geen idee waar ze kan zijn.”

Zoektocht

De politie zocht vorige week al op meerdere plekken in Enschede. Zo werd er met een drone en met honden gezocht in het gebied langs de Buurserstraat in Enschede-Zuid en vloog er vorige week donderdag korte tijd een politiehelikopter boven hetzelfde gebied.

De familie slaakt een noodkreet. „Laat mensen alsjeblieft blijven uitkijken naar onze moeder”, zei dochter Louise eerder in deze krant.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.