Volledig scherm
Het schilderij 'Engel' van Rafaël komt naar Enschede.

Nog een schilderij van Italiaanse meester naar Enschede

ENSCHEDE - Er komt nog een schilderij van de Italiaanse schilder Rafaël naar Enschede. Het schilderij, een engelenkop uit 1500, wordt onderdeel van de grote tentoonstelling over de Italiaanse Renaissance die het Rijkmuseum Twenthe vanaf 11 februari organiseert.

Het jeugdwerk van de Italiaanse meester is afkomstig uit de collectie van het de Pinacoteca Tosio Martingengo in Brescia. Eerder werd bekend dat ook een andere Rafaël uit dit museum, de Zegenende Christus, naar Enschede komt.

Italiaanse Renaissance
De tentoonstelling in het Rijksmuseum is de eerste grote expositie over de Italiaanse Renaissance in Nederland. Behalve de twee werken van Rafaël zijn er nog 43 schilderijen van Italiaanse meesters in Enschede te zien. De schilderijen zijn voor het grootste deel afkomstig uit Brescia. Ook de Gallerie dell’Accademia levert twee kunstwerken: een Annunciatie van Savoldo en een portret van Tintoretto.

De Renaissance-expositie wordt onderdeel van een groot aantal activiteiten in Enschede. Zo is er in Museum Twentse Welle een tentoonstelling rondom Leonardo da Vinci en de kunst van het vliegen. De geschiedenis van het uitvinden staat daarin centraal. Voor de tentoonstelling is voor het eerst online-ticketing mogelijk. De verkoop daarvoor is nu al gestart. Om de doorstroom in het museum te bevorderen wordt er gewerkt met vaste entreeblokken van een uur.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.