Volledig scherm
De vermoorde Kuut werd gevonden in de duinen van Hoek van Holland. © Roel Dijkstra

Nog geen uitspraak in zaak Tattookillers

Een opzienbarende ontwikkeling in de zaak tegen de Tattookillers: vandaag zou uitspraak worden gedaan maar de rechtbank stelt dat uit. Tegen de vier verdachten is levenslang geëist voor de moord op Enschedeër Onno Kuut (30) in 2009. De rechtbank doet nog geen uitspraak, omdat ze wil dat een aantal getuigen opnieuw wordt gehoord. 

De getuigen hebben volgens het Openbaar Ministerie belastend verklaard. Maar over hun rol heeft de verdediging nogal wat vraagtekens. Niet alle getuigen worden even betrouwbaar geacht door de advocaten.  

Volgens justitie zitten de Schiedamse broers Cor (35) en Brian P. (31), Henk S. (44) en Evert S. (38) achter de gruweldaad. Kuut zou in een woning in Leerdam aan het eind van leven zijn gekomen na eerst gemarteld te zijn. Daarna zou hij met een auto naar Hoek van Holland zijn gebracht en werd zijn stoffelijk overschot daar gedumpt in een eerder gegraven graf. De vier verdachten hebben voortdurend gezwegen. Hun advocaten bepleitten zes weken geleden in de rechtszaak vrijspraak.  

Er was vanmiddag veel interesse vanuit politie en justitie om de uitspraak van de rechtbank bij te wonen. De gebroeders P., van wie de voorlopige hechtenis is geschorst, lieten in tegenstelling tot de eerdere zittingen hun gezicht niet zien. 

Wat het uitstel van het vonnis betekent durft Gitte Stevens, de advocaat van Schiedammer Brian P., nog niet te zeggen. ,,Het punt nu is dat de rechtbank zich niet voldoende voelt geïnformeerd en bepaalde getuigen dus opnieuw gehoord moeten worden. Meer wil ik er niet over kwijt. Tot na de zomer, zullen we maar zeggen.‘’

Het boek ‘Tattookillers‘ gaat sowieso voorlopig nog niet dicht. Bronnen binnen justitie onderzoeken namelijk ook of ze opdracht hebben gegeven tot de granaataanslag in december 2016 op het huis van Satudarah-kopstuk Michel B. in Enschede. Het zou de bedoeling zijn geweest om  

De bedoeling was om af te rekenen met Michel B. omdat hij een belangrijke getuige tegen de Tattookillers zou zijn rond de moord op de Enschedese hooligan Onno Kuut in 2009. De Tattookillers is een groep van vier huurmoordenaars tegen wie het Openbaar Ministerie onlangs levenslang heeft geëist vanwege de moord op Kuut.

Volledig scherm
Slachtoffer Onno Kuut. © OM
Volledig scherm
De verdachten danken hun bijnaam Tattookillers aan de identieke, grote tatoeages van Chinese letters op hun rug. © OM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.