Nonna verbindt Enschedeërs en Molukkers met nieuwe horecazaak

VIDEOEnschedeërs en Molukkers met elkaar verbinden, dat is het doel van Nonna Timorason. Zij opent aanstaande dinsdag Meisje Koffie Geschenk aan de Raadhuisstraat 23 in Enschede. De 54-jarige onderneemster uit Goor is erg trots op haar nieuwe horecazaak. “Dit is mijn meisjesdroom. Het is mijn passie om mensen dankzij eten bij elkaar te brengen.”

Dat Timorason twee werelden met elkaar wil verbinden is terug te zien op de menukaart. “We serveren standaard broodjes en maaltijdsalades, maar wel altijd met een Molukse twist. Ik gebruik alles wat mijn moeder mij heeft geleerd. Molukkers zijn over het algemeen erg gastvrij, en dat willen wij ook uitstralen. Het moet prettig zijn om hier te zijn.”

Gezamenlijk eten

Al op jonge leeftijd leerde de Molukse het vak. “Toen ik een jaar of twaalf was, kookte ik geheel zelfstandig. Nou ja, zelfstandig... mijn moeder bepaalde wat gekookt werd.” Gezamenlijk eten is bij Molukkers erg belangrijk. “Delen is een belangrijke waarde in onze cultuur. Als je deelt, is er ook altijd genoeg. Dat kan alleen vanuit je hart en vanuit liefde. Samen eten is intiem, het doet wat met mensen; het verbindt. Die verbondenheid creëren, dat is waar ik voor ga.”

Beginnende kunstenaars krijgen bij Meisje Koffie Geschenk de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen. “Zij maken dingen vanuit het hart, en dat is hetzelfde als wat ik met eten doe. Als je bij ons komt eten heb je wat te bekijken en te bespreken.” Het betreft niet alleen schilderijen. “Dat kunnen ook kleine cadeautjes zijn, zoals een kunstzinnige tas of kunstig versierde kop en schotels of wijnglazen.”

Crowdfundingsactie

Meisje Koffie Geschenk is op een bijzondere manier tot stand gekomen. “Vrienden en familie hebben zich echt voor mij ingezet. We zijn samen een crowdfundingsactie begonnen. Normaal besteed je dat uit, maar ik ben het zelf gestart. Binnen een week zat ik op mijn streefbedrag.” Zaterdag volgt de opening voor familie, vrienden en zakenrelaties. “De zaak staat hier dankzij hun, want ik kan het echt niet allemaal alleen.”

TV Enschede ging alvast langs bij 'Meisje' en vroeg aan eigenaresse Nonna Timorason hoe ze de  mensen met elkaar wil verbinden. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Meisje © Michel van Ballegooij

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.