Volledig scherm
De camping van Freshtival bij het Rutbeek © Lars Smook

Noodweer blijft uit; geen sprake van problemen op camping Freshtival

ENSCHEDE - Vanwege het voorspelde noodweer was het vrijdag even afwachten of alles vlekkeloos zou verlopen op de camping van Freshtival bij het Rutbeek in Enschede. Het onweer bleek vrijdagavond echter behoorlijk mee te vallen. Op de camping was dan ook geen sprake van paniek.

Eric van Oosterbaan liet vrijdag al weten dat de camping 's middags de deuren opende in plaats van 's avonds, zodat de organisatie voorkwam dat mensen met hun bepakking op een open veld kwamen te staan. Ten tijde van het onweer stond het gros van de tenten al lang en breed opgetuigd. Aangezien de buien slechts kort boven Enschede hingen, bleef de ellende beperkt op Het Rutbeek.

Volledig scherm
De camping van Freshtival bij het Rutbeek © Lars Smook
Volledig scherm
De camping van Freshtival bij het Rutbeek © Lars Smook
  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.