Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede. © Cees Elzenga

NVJ na belaging nieuwsfotografen in Twente: 'In openbare ruimte mag je gewoon foto's maken’

ENSCHEDE -  Beveiligers belaagden afgelopen weekeinde (pers)fotografen in Enschede en wilden hen ten onrechte dwingen om foto’s te wissen. Volgens de vakbond NVJ is het ‘geen schering en inslag’,  maar het is voor de bond wel reden om persvrijheid en de wettelijke regels nog eens goed onder de aandacht te brengen bij de branche van beveiligers.  

 1. Twentse nieuwsfotograaf belaagd door beveiligers bij vaccinatielocatie van GGD in Enschede
  PREMIUM

  Twentse nieuwsfoto­graaf belaagd door beveili­gers bij vaccinatie­lo­ca­tie van GGD in Enschede

  ENSCHEDE - Een nieuwsfotograaf is vrijdagmiddag bij een GGD-locatie in Enschede belaagd door beveiligers. Nadat de man beelden had gemaakt, eisten ze dat hij de foto’s zou verwijderen. Toen hij dat niet deed, probeerden de beveiligers hem tegen de grond te werken. De fotograaf gaat aangifte doen. „Hier was geen enkele aanleiding toe.” De GGD Twente laat weten de situatie te betreuren.
 2. Taakstraf voor jongeman (20) uit Glanerbrug die met een zware vuurwerkbom zorginstelling wilde opblazen

  Taakstraf voor jongeman (20) uit Glanerbrug die met een zware vuurwerk­bom zorginstel­ling wilde opblazen

  ALMELO/ GLANERBRUG - Drie cobra’s had Kelvin de R. uit Glanerbrug aan elkaar getapet. De vuurwerkbom was bedoeld voor zorginstelling Zekere Basis. De 20-jarige zat vorig jaar december zo vol haat, dat hij de stichting hiermee een portie schrik wilde aanjagen. De politie greep net op tijd in. Het voorbereiden van die aanslag kwam de 20-jarige op een taakstraf van 60 uur te staan.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.