Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede. © Cees Elzenga

NVJ na belaging nieuwsfotografen in Twente: 'In openbare ruimte mag je gewoon foto's maken’

ENSCHEDE -  Beveiligers belaagden afgelopen weekeinde (pers)fotografen in Enschede en wilden hen ten onrechte dwingen om foto’s te wissen. Volgens de vakbond NVJ is het ‘geen schering en inslag’,  maar het is voor de bond wel reden om persvrijheid en de wettelijke regels nog eens goed onder de aandacht te brengen bij de branche van beveiligers.  

 1. Twentse nieuwsfotograaf belaagd door beveiligers bij vaccinatielocatie van GGD in Enschede
  PREMIUM

  Twentse nieuwsfoto­graaf belaagd door beveili­gers bij vaccinatie­lo­ca­tie van GGD in Enschede

  ENSCHEDE - Een nieuwsfotograaf is vrijdagmiddag bij een GGD-locatie in Enschede belaagd door beveiligers. Nadat de man beelden had gemaakt, eisten ze dat hij de foto’s zou verwijderen. Toen hij dat niet deed, probeerden de beveiligers hem tegen de grond te werken. De fotograaf gaat aangifte doen. „Hier was geen enkele aanleiding toe.” De GGD Twente laat weten de situatie te betreuren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

 2. Verstappen redt het niet: Hamilton heeft 99ste pole binnen
  Play

  Verstappen redt het niet: Hamilton heeft 99ste pole binnen

Enschede e.o.