Suleyman Uzun uit Almelo is boos: hij had keurig een afspraak gemaakt via testenvoorjereis.nl, maar toen hij zaterdagmiddag kwam bleek op die locatie helemaal geen teststraat gevestigd. En er was niemand bereikbaar om te vertellen hoe dat verder moest.
Volledig scherm
PREMIUM
Suleyman Uzun uit Almelo is boos: hij had keurig een afspraak gemaakt via testenvoorjereis.nl, maar toen hij zaterdagmiddag kwam bleek op die locatie helemaal geen teststraat gevestigd. En er was niemand bereikbaar om te vertellen hoe dat verder moest. © Angelique Kunst

Officiële testlocatie bestaat niet: boze Twentse vakantievierders aan hun lot overgelaten

UpdateENSCHEDE - Ze hadden keurig een afspraak gemaakt via de officiële overheidswebsite Testenvoorjereis.nl. Maar toen twee Twentse gezinnen zich zaterdagmiddag meldden op de teststraat aan Rigtersbleek-Aalten kregen ze een flinke dreun: die testlocatie blijkt namelijk helemaal niet te bestaan. Wat nu? Dat moesten ze zelf maar uitzoeken.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.