Volledig scherm
De spoorwegovergang aan de Oldenzaalsestraat bij de kruising met de Molenstraat. De weg wordt tot aan de Boulevard 1945 in fasen afgesloten. © Google Street View

Oldenzaalsestraat in Enschede ligt er in 2019 het hele jaar uit

ENSCHEDE - Doorgaand verkeer in de binnenstad van Enschede krijgt volgend jaar te maken met overlast. De Oldenzaalsestraat is vanaf januari 2019 afgesloten vanaf de spoorwegovergang bij het kruispunt met de Molenstraat tot aan het kruispunt met de Boulevard 1945. De afsluiting is nodig omdat de weg opnieuw wordt ingericht en wordt voorzien van een grote regenwateropvang.

Onder de Oldenzaalsestraat wordt een 700 meter lange en 2 meter brede rioolbuis aangelegd. Die moet bescherming bieden tegen extreme regenbuien. Een deel van de binnenstad, waaronder De Heurne, ervaart wateroverlast als het in korte tijd erg veel heeft geregend. Het ondergrondse stelsel moet het regenwater straks kunnen bergen.

Nieuwe fietspaden en groen

Om de megarioolbuis aan te kunnen leggen, moet de Oldenzaalsestraat op de schop. Deze werkzaamheden grijpt de gemeente aan om de straat opnieuw in te richten met nieuwe fietspaden, groenstroken en wadi's. De herinrichting gebeurt in fasen, zodat aanwonenden altijd hun woning kunnen bereiken. De Oldenzaalsestraat kan echter niet als doorgaande route in stand blijven.

Omleiding

Het verkeer dat in de binnenstad moet zijn, wordt omgeleid via de singels en de Boulevard 1945. De afsluiting geldt in principe voor één jaar, dus de gemeente verwacht dat de werkzaamheden aan het einde van 2019 zijn afgerond.

De Oldenzaalsestraat is volgend jaar niet het enige grote infrastructurele project in de binnenstad. Ook aan de andere kant van het centrum, ter hoogte van de rotonde Haaksbergerstraat/Boulevard 1945 wordt volgend jaar hard gewerkt aan een herinrichting, vanwege het bouwplan De Kop.

Poll

Oldenzaalsestraat in Enschede ligt er in 2019 het hele jaar uit

  • Een jaar?! Onbegrijpelijk voor zo'n belangrijke weg (56%)
  • Een beetje omrijden is geen probleem (15%)
  • Er ligt altijd wel een weg open in Enschede, deze kon er ook nog bij (29%)
2533 stemmen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.